Join GSA in the 2022 Cocycling Tour

Join GSA in the 2022 Cocycling Tour

Co-Cycling Tour 2022 is raising money to support Global Surgery Amsterdam! Want to ride for a good cause? Then please subscribe and join us on June 11!

From the Co-Cycling website:

Dit jaar gaat de gehele opbrengst van de Co-Cycling Tour naar Global Surgery Amsterdam. Wereldwijd hebben 5 miljard mensen geen toegang tot essentiële chirurgische zorg. Wanneer deze mensen bijvoorbeeld een blindedarmontsteking krijgen, een been breken of een ernstige brandwond oplopen kunnen zij niet de behandeling krijgen die ze nodig hebben. Het gebrek aan chirurgische zorg heeft enorme gevolgen die nog onvoldoende worden erkend. Alleen al door ongevallen zijn er jaarlijks veel meer doden dan door Malaria, HIV en tuberculose tezamen. Het aantal mensen dat ernstige beperkingen overhoudt aan ongevallen door gebrek aan chirurgische zorg is nog veel groter.

Geld, kennis en middelen zijn in toenemende mate oneerlijk verdeeld over de wereld en investeringen in betere gezondheidszorg vinden met name plaats op plekken waar de kwaliteit al goed is en niet op plekken waar verbetering eigenlijk het meeste nodig is. Daarbij is het armste deel van de wereldbevolking extra kwetsbaar voor de gevolgen van klimaatveranderingen die vooral veroorzaakt worden door het rijkste deel. Deze ongelijkheid vormt een bedreiging voor een gezonde toekomst voor iedereen.

Global Surgery Amsterdam (GSA)

Bij de 8e editie gaat de volledige opbrengst van de Co Cycling Tour naar een project van Global Surgery Amsterdam.

Het is geweldig dat Co-Cycling dit jaar Global Surgery Amsterdam heeft uitgekozen om te steunen. Chirurgische projecten gericht op onderwijs en onderzoek zijn moeilijk te financieren.

Medische studenten weten zelf als geen ander hoe belangrijk onderwijs is en waarom gedegen onderzoek nodig is om een probleem in kaart te brengen. Wij zijn zelf een jonge organisatie met veel enthousiaste fietsers in het team. We kijken uit naar een mooie samenwerking om er een succesvol event van te maken voor een belangrijk doel.

Friendship%20floating%20hospital%20

We zijn gevraagd om het team in Bangladesh te helpen te ondersteunen met onderwijs en onderzoek. Met een donatie aan Co-Cycling help je een brandwonden training te ontwikkelen voor gezondheidswerkers in Bangladesh om essentiële zorg voor brandwonden te verbeteren. Daarnaast help je ons met het doen van onderzoek. Ten eerste om het effect van deze training te evalueren en ten tweede door met experts ter plaatse te een inventarisatie uit te voeren hoe brandwondenzorg verder kan worden verbeterd in deze setting. Met een bedrag van 50.000 euro kunnen we deze doelen te bereiken. Doelen die in onze ogen een grote meerwaarde hebben als aanvulling op wat nu nog steeds ook nodig is: het zelf uitvoeren van chirurgische behandelingen op de ziekenhuisboten van Friendship voor patiënten die daar nu nog afhankelijk van zijn. Global Surgery Amsterdam staat klaar om aan samen met het team van Friendship met dit project aan de slag te gaan. Jouw donatie helpt om de wens van lokale artsen in Bangladesh die een moeilijke omstandigheden werken, werkelijkheid te laten worden!

Share: